Απαραίτητη η χρήση μάσκας από μαθητές ρομά στα σχολεία

Απαραίτητη η χρήση μάσκας από μαθητές ρομά στα σχολεία

ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ –ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ

«Απαραίτητη η χρήση μάσκας από μαθητές ρομά στα σχολεία»

Πρόταση δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου: Ανάδειξη δεξιοτήτων των ρομά μέσα από Σχολές Κατάρτισης 

Μια σημαντική δράση με θέμα «Χρήση μάσκας από μαθητές ρομά στα σχολεία» πραγματοποίησε το Κέντρο Κοινότητας παράρτημα ρομά του Δήμου Πηνειού με ομιλητές τον διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης κ. Τάκη Πανουτσόπουλο, τη διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Καβασίλων κ. Ανδριανίδου Μαρία, την διευθύντρια του 4ου Νηπιαγωγείου Γαστούνης κ. Σοφία Χρέππα και την Παιδαγωγό του Κέντρου Κοινότητας κ. Σπηλιοπούλου Παναγιώτα.

Στην συνάντηση που έγινε παρουσία του δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου, της αντιδημάρχου Παιδείας Σοφίας Μαρινοπούλου , του προέδρου Αβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σίμου Μάλιαρη και του διαμεσολαβητή του Κέντρου Γ. Χαλιλόπουλου,  συμμετείχαν πολλοί γονείς μαθητών ρομά από το Λευκοχώρι και τη Γαστούνη.

Πρόταση δημάρχου

Ο  δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος σε δηλώσεις του σε εκπροσώπους των ΜΜΕ ανέφερε: «Συγχαίρω τους εργαζόμενους της δομής του Κέντρου Κοινότητας για την πολύ σοβαρή δουλειά που κάνουν. Το Κέντρο πρωτοπορεί και προδρομεί σε δράσεις, με τη νέα Κοινωνική Λειτουργό κ. Αθανασία Γαλάνη με την οποία η συνεργασία μας είναι άψογη και τακτική και υπηρετεί την ουσία των προβλημάτων. Διαβεβαιώνω την πληθυσμιακή ομάδα των ρομά ότι ο Δήμος Πηνειού είναι πάντα δίπλα της αλλά και οι ρομά πρέπει να αντιληφθούν ότι η πρόοδος είναι στα χέρια τους».

Παράλληλα ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη ίδρυσης Σχολής Κατάρτισης λέγοντας τα εξής: «Θέλω με την ευκαιρία να πω ότι εξετάζουμε την δυνατότητα ίδρυσης  Σχολής  Κατάρτισης  για όλα εκείνα  που οι συνάνθρωποί μας οι ρομά έχουν ως  ιδιαίτερες δεξιότητες (μουσική, χειροτεχνία, χορός κ.α). Είναι κάτι που πρέπει να δούμε σύντομα και αυτός είναι ο προσανατολισμός μας με το Κέντρο Κοινότητας. Όσον αφορά τα υγειονομικά υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από τον Δήμο και το Κέντρο Κοινότητας ώστε να μην έχουμε κανένα πρόβλημα στις σχολικές μονάδες και εδώ  εξάρω την υπεύθυνη δράση  των διευθυντών των μονάδων, του εκπαιδευτικού προσωπικού , των εργαζομένων στην καθαριότητα  και όλων όσοι εμπλέκονται , έτσι ώστε να μείνουμε μακριά από τον κορονοϊό , να τον ξεπεράσουμε και να επανέλθουμε στην κανονικότητα που τόσο απαραίτητη είναι».

Απαραίτητη η χρήση μάσκας από μαθητές ρομά στα σχολεία Inner Post Img 1

«Όλοι με μάσκα»

Η κ. Σπηλιοπούλου Παναγιώτα Παιδαγωγός στο Κέντρο Κοινότητας δήλωσε μεταξύ άλλων: « Στην ενημερωτική συνάντηση δόθηκαν με τρόπο κατανοητό από τους ομιλητές, οδηγίες και συμβουλές για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Έγινε σαφές ότι όποιος μαθητής δεν θα φορά μάσκα, δεν θα μπορεί να μπει στο σχολείο. Παρακαλούμε να τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής και τα μέτρα έναντι του κορονοϊού για να κυλήσει το σχολικό έτος ομαλά».

Εμβολιασμός

Στο μεταξύ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί Παιδιατρική Κλινική Εξέταση Εμβολιασμός Παιδιών Ρομά στο Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά από τις 9 -14 το μεσημέρι. Ο εμβολιασμός γίνεται σε συνεργασία με την 6ηΥΠΕ, την Παιδιατρική κλινική «Αγία Σοφία», την παιδιατρική του Πύργου και το ΚΥ Γαστούνης.

Scroll to Top